Biografie

Philine Coops begon haar pianostudie bij Corrie Bruinzeel en studeerde vervolgens bij Rudy de Heus en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar zij haar Bachelor en Master diploma behaalde. Met een succesvolle uitvoering van het pianoconcert van Robert Schumann sloot zij haar conservatoriumstudie af.

Tijdens en na haar afstuderen volgde ze verschillende coachings op gebied van kamermuziek en liedkunst van o.a. Sepp Grotenhuis, Elisabeth van Malde, Rudolf Jansen, Carolyn Watkinson en Jard van Nes.

Philine zet zich in voor hedendaagse klassieke muziek door werk uit te voeren, en premières te spelen, van Nederlandse componisten als Simeon ten Holt (Canto Ostinato, Schaduw noch Prooi), Toon Hagen (Intermezzi, Going On II en III) en Annette Kruisbrink (11 Ostinatonic Studies, 60+). Daarnaast is ze een veelgevraagd repetitor en concertbegeleider van solisten, muziekstudenten en koren. Tevens is Philine werkzaam binnen Podiumkunst Muzinder, een collectief van musici dat uiteenlopende programma’s en voorstellingen ontwikkelt en uitvoert in verschillende samenstellingen.

Haar privélespraktijk telt gemiddeld 35 pianoleerlingen waarmee ze is aangesloten bij Docentencollectief Dubbelgreep te Zwolle. Philine is lid van EPTA Nederland, waar pianoleerlingen kunnen deelnemen aan de jaarlijkse graadexamens.