Pianoles

 20170325_123609
Sinds 2004 is Philine werkzaam als gediplomeerd zelfstandig pianodocente, en is verbonden aan Docentencollectief Dubbelgreep in Zwolle.

Het lesmateriaal dat gebruikt worden tijdens de privéles wordt per leerling op maat aangeboden, maar als basis wordt gewerkt uit de lesmethoden van Alfred en Hal Leonard.

Tijdens de eerste lessen wordt gekeken naar de specifieke mogelijkheden van de leerling, en vanuit hier wordt een individueel lesplan gemaakt met aanvullingen op de bestaande methoden. In de lessen wordt aandacht besteed aan auditieve, ritmische en motorische oefeningen.

Bovenal wordt de muzikaliteit en fantasie van een leerling geprikkeld door het ‘verhaal’ te leren vertellen met zijn/haar pianospel (hoe klinkt een rivier, hoe speel je een slaapliedje, hoe klinkt een sjokkend paard…)

Ook staat de manier van studeren centraal. Op een juiste manier studeren betekent de beste vooruitgang. Een belangrijke voorwaarde is, dat je thuis elke dag moet kunnen spelen zonder afgeleid te worden.

Er is veel ruimte om (solo of in een ensemble) voor te spelen op de voorspeelavonden van Dubbelgreep in de Doopsgezinde Kerk te Zwolle. Ook organiseert Philine elk jaar een afsluitende avond met eigen leerlingen op het conservatorium van Zwolle.

Op een zeer enthousiaste en toegankelijke manier wordt er bij elke leerling gestreefd naar het mooiste resultaat: plezier en ontwikkeling van het pianospel!

Philine geeft aan zowel kinderen (vanaf 6jr) als volwassenen les, ongeacht niveau.

Contact

Voor  tarieven van de lessen kunt u kijken op de website van Dubbelgreep: www.dubbelgreep.nl

Wilt u meer info of wilt u graag een proefles, dan kunt u een mail sturen naar info@philinecoops.nl.

Website, design & beeld: Arti-Elvi