Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

May the rains come (2)

22 juni 2019 @ 17:00 - 18:30

In 2019 bestaat het OKK 60 jaar!
Dit jubileum vormt de aanleiding voor een bijzonder programma, waarin wij ondermeer de Nederlandse première verzorgen van het werk The National Anthems (2014) van de Amerikaanse componist David Lang (1957).
Onze dirigent Eugène van Boheemen zegt over het programma:
Componisten, schrijvers, kunstenaars en theatermakers worden de geschiedenis door geïnspireerd door thematiek waarin oorlog en meer menselijke tragiek een rol spelen. Zo hebben zij hun mooiste werken gemaakt. Het leven is onvoorspelbaar, onzeker, en oorlog en tragiek zijn aan de orde van de dag. Daarom is het voor mij, in een tijd waarin ook weer niet mis te verstane dingen geroepen worden en plaatsvinden, belangrijk om hierbij ook nu stil te staan en dit muzikaal vorm te geven.

Het programma wordt drie keer uitgevoerd: op 21 juni om 20:00 uur en op 22 juni om 17:00 en 20:00 uur.
De concerten vinden plaats op een unieke locatie: de studio van Ronald A. Westerhuis, Willemsvaart 21A in Zwolle. Westerhuis is als beeldend kunstenaar onder meer bekend van zijn monument voor de slachtoffers van de ramp met de MH17 en van een recente grote tentoonstelling in Museum De Fundatie in Zwolle.
Onze muziek en zijn beelden zullen op deze plek een spannende samenwerking aangaan.

In dit programma zullen we onder meer samenwerken met strijkkwartet Amarens. Ook pianiste Philine Coops, slagwerker Robert Bullinga, sopraan Heleen Koele en bariton Daniël Vecht verlenen hun medewerking.
Meer details over het programma volgen.

Gegevens

Datum:
22 juni 2019
Tijd:
17:00 - 18:30
Evenement Categorie:

Organisator

Overijssels Kamerkoor
Website:
www.overijsselskamerkoor.nl

Locatie

Studio Ronald A. Westerhuis
Willemsvaart 21A Zwolle
Zwolle,
+ Google Maps
Website, design & beeld: Arti-Elvi