Loading Evenementen

« All Evenementen

  • This evenement has passed.

Boekpresentatie Catherine Wijnands, Waanders in de Broeren

9 november 2018 @ 16:00 - 17:00

Muzikale intermezzi (pianosolo) tijdens boekpresentatie.
Op donderdag 9 november presenteert Catherine Wijnands haar boek Thuis in elke tijd. Het leven van Kate Kolff (1885 – 1974), over het leven van haar grootmoeder, bij Waanders In de Broeren.

Thuis in elke tijd vertelt op indringende wijze het levensverhaal van Kate Kolff, een gewone vrouw aan wie niets gewoons was. Geboren in het welvarende deel van Rotterdam, fotografeerde zij als kind een wereld die voorgoed zou verdwijnen. Ze kreeg een ouderwetse opvoeding en mocht, haar schildertalent ten spijt, geen kunstzinnige opleiding volgen. Haar ouders haalden haar van school om haar klaar te stomen voor haar bestemming: het huwelijk.

Ze werd jong weduwe met twee dochtertjes, hertrouwde met haar zwager (een neef van Louis Couperus), scheidde van hem, verhuisde naar Bloemendaal en huwde op haar vijftigste een verstokte vrijgezel, met wie zij neerstreek in Groningen, later Haren.
Zowel in de Tweede Wereldoorlog als in de sociaal bewogen jaren daarna betoonde Kate Kolff zich een onafhankelijke en ijzersterke vrouw, die als zovelen de moed had om altijd door te gaan en daarmee beslissend vormgaf aan een snel veranderend Nederland.

Catherine Wijnands schreef dit boek over haar grootmoeder niet uit nostalgie. Aan de hand van brieven, foto’s en gesprekken reconstrueerde zij nuchter en secuur het bewogen leven van Kate Kolff, een ontroerend verhaal van volharding in tijden van ondergang en wederopbouw. Thuis in elke tijd is daarmee ook een hommage aan al die naamloze vrouwen aan wie de herinnering alleen nog voortleeft in het geheugen van evenzovele families, in de schaduw van de geschiedenis.

Catherine Wijnands
Catherine Wijnands (Dublin 1938) studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij was actief in de vrouwenbeweging en initieerde veel vormen van kinderopvang. Tot haar pensioen werkte ze als docent en decaan aan het Conservatorium in Zwolle.

Thuis in elke tijd verschijnt in november.

Aanvang 16.00. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om het boek door de auteur te laten signeren.

Als u deze middag wilt bijwonen, stuurt u dan een mailtje naar: communicatie@waandersindebroeren.nl

Gegevens

Datum:
9 november 2018
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Category:

Locatie

Waanders In De Broeren
Achter de Broeren 1-3
Zwolle, 8011 VA
+ Google Maps
Telefoon:
384215392
Website, design & beeld: Arti-Elvi